Viktig info fra Asker kommune

Korona retningslinjer

Viktig informasjon til alle medlemmer av Tofte Båtforening.

Her kommer retningslinjer fra Asker kommune og fylkeslegen vedrørende Korona utbruddet.

Vi forholder oss til disse foreløpig.

Mvh Tofte Båtforening.

Fra: Ragnar Sand Fuglum <Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.; Sendt: Thursday, April 2, 2020 1:39:57 PM Til: Jon-Egil Ekern Henvendelse til coronatelefonen - om båtforening

Hei!

Du har henvendt deg til Asker kommune vedr båthavner og båtpuss. Henvendelsen besvares her i samråd med kommuneoverlegen.

Asker kommune har ikke vedtatt lokale bestemmelser som tilsier at virksomhet av den typen som beskrives skal stenges.

Folkehelseinstituttet og Helse og omsorgsdepartementet har nasjonale råd knyttet til hvordan vi skal omgås hverandre. Se https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/ og https://helsenorge.no/koronavirus

Vi vurderer at dersom aktiviteten tilpasses slik at de nasjonale føringer etterleves, så vil dette være greit. I praksis vil dette si besøk av små grupper, at anbefaling om to meters avstand overholdes, at det legges vekt på hygienetiltak og at tilbudet ikke er åpent for personer med symptomer på luftveisinfeksjoner/forkjølelse eller som er i karantene eller isolasjon.

Følgende regler som synes å ivareta ovennevnte føringer, praktiseres i andre båthavner i Asker i dag:

Årets store sosiale tid i havna blir ikke som vanlig. Vi må følge retningslinjer som er gitt av myndighetene til enhver tid. For tiden betyr dette to meters avstand og ingen sosiale tilstelninger. Personer med symptomer (selv om dette er antatt forkjølelse, allergi el.l.) eller som er i karantene/isolasjon har ikke tilgang i båthavna.

• Vi anbefaler kun en person på jobb per båt.

I år bør båtpussen være enklest mulig og dermed ta kortest mulig tid. Avtal med nabobåter, slik at dere jobber utvendig på forskjellige dager. Kanskje det holder med flekking av bunnstoff? Store slipe- og skrapejobber utvendig bør utsettes til neste år. I år gjør vi det enklest mulig!

• Unngå nærkontakt! Ta hensyn til hverandre!

Vi henstiller til alle bare å være ett menneske i havna ved utsettingen.

• Det gis opplysninger om fremmøtetidspunkt for utsett i god tid.

• Det er ikke salg av vafler, kaffe, pølser o.l..

Serviceanlegg (toaletter, dusjanlegg o.l.) i gjestehavner er stengt. Vaktrom, verksteder o.l. rengjøres grundig mellom hvert skift.

Lykke til! Nyt våren og båtlivet!

Vis ansvarlighet også på sjøen!

Ragnar Sand Fuglum

Direktør for samfunnstjenester

(+47) 915 43 449

asker.kommune.no

Om Tofte

Tofte er vakkert beliggende syd på Hurum-halvøya, med front mot Breiangen og ytre Oslofjord.

Tofte har et velutbygget næringstilbud med apotek, leger, tannleger, to matbutikker og mulighet for kjøp av drivstoff. Videre har vi vinmonopol, butikker med det meste av det du trenger, samt kafeer hvor du kan få en god matbit.