Tofte

Tofte er vakkert beliggende syd på Hurumhalvøya, med front mot Breiangen og ytre Oslofjord.

Tofte har et velutbygget næringstilbud med apotek, leger, tannleger, to matbutikker og mulighet for kjøp av drivstoff. Videre har vi vinmonopol, butikker med det meste av det du trenger, samt kafeer hvor du kan få en god matbit.

”Toftedagen” er en årlig tradisjon, hvor hovedgaten stenges og butikkene flytter ut på gaten. Dette skjer første lørdag i juli.

"Veteranbildagen" er en annen årlig tradisjon som holdes første lørdag i september, og da kan mange flotte veteranbiler beskues i sentrum av Tofte. http://veteranbildagen.no/

Bikuben kan tilby overnatting med hyggelig atmosfære, og en flott utsikt over Oslofjorden. Bikuben ligger vest for Tofte sentrum. http://bikubentofte.no/ 

Stedet har 4 båthavner med begrenset antall gjesteplasser. Den største er Hurumhavna, som ligger på vestsiden av Tofte sentrum. Bak Coop Mega bygget ligger Tofte Båtforening, som har 9 gjesteplasser for kortere overnattinger. Mellom disse båtforeningene ligger Sagene Båtforening og Skjæra Båtforening.

Hurum Kommunale brygge har dessverre forfalt og er stengt for all båttrafikk.

Tofte har offentlige badestrender lett tilgjengelig langs Riksvei 281. Nærmest midt i sentrum finner du Skjærastranda og Apotekerstranda som er godt tilrettelagt for småbarnsfamilier, blant annet med lekeplass.

Langs Hurumlandet går ”Kyststien”. Man kan benytte denne for en fin tur langs sydspissen av Hurum med naturopplevelser og gode fiske- og bademuligheter.

Tofte er et besøk verdt.

Kort om Tofte:
• Innbyggere: ca. 2500
• Avstand til Oslo ca. 65 km
• Avstand til Drammen ca. 45 km
• Pos: N 59 gr 30 min Nord Ø 10 gr 14 min.

Våre venner og andre nyttige lenker:

www.grundvikmarina.no

Grundvik Marina tilbyr båtservice og innendørs vinterlagring av båter, bobiler og campingvogner.